eerlijke koffie, gebrand in Mechelen

C O M I N G       S O O N :  Proef onze Entebbe koffie en maak kennis met de inspirerende koffiewereld in Uganda. Een kwaliteitsproduct met arabica en robusta koffiebonen die een milde, neutrale smaak geven. Ze worden handgeplukt/gewassen en dagelijks vers voor u gebrand. 

Met ViaVia hosts Pieter&Lobke (Joker) gaat u een eerlijke, duurzame en transparante relatie aan met de koffiefarms ter plaatse. De koffiebonen worden aangekocht bij koffieboeren in Uganda. Van de verkoop van Entebbe koffie wordt 50% rechtstreeks geïnvesteerd in KCFCS (Kibinge Coffee Farmers Co-Operative Society). Kibinge is een subcounty in Uganda. Een arm plattelandsgebied waar 80% van de bevolking actief is in kleine bedrijfjes met koffie, bananen, maïs,.... . Kibinge ontbeert allerlei voorzieningen. De coöperatieve van koffieboeren is een belangrijke factor om deze boeren verder te helpen. Inmiddels heeft de coöperatieve zo’n 2200 leden. Zij krijgen een faire prijs voor hun koffie. De boeren kunnen gebruik maken van microfinanciering en rekenen op een family approach: tijdelijke financiële overbrugging in moeilijke tijden. KCFCS zet zich in voor drinkwater en voor verbetering van de gezondheidszorg. Daarnaast speelt sport een belangrijke rol.

Met de aankoop van ongebrande koffiebonen krijgen de koffieboeren dankzij Entebbe koffie (& onze partners) een extra steun in de rug.  

Sinds kort is men gestart met zelf branden van koffie in Kibinge en daarvoor een lokale koffiemarkt op te zetten. De coöperatie heeft de Fair Trade Award ontvangen voor de wijze van werken met de boeren en de gemeenschappen. De coöperatieve heeft bovendien oog voor arbeidsomstandigheden en het milieu. Door de connectie met Via Entebbe koffie (& onze partners) krijgen de koffieboeren een extra steun in de rug.