fairtrade koffie, gebrand in Mechelen

Proef onze eerlijke koffie, Via Entebbe, en maak kennis met de inspirerende koffiewereld in Uganda. 

Via Entebbe is kwalitatieve en eerlijke koffie met arabica en robusta bonen die zorgen voor een milde, neutrale smaak. 
In de stadskoffiebranderij Kaffefabrik te Mechelen wordt er dagelijks vers gebrand, met een groot respect voor de handgeplukte en -gewassen bonen uit Uganda. 
Genietend van onze (h)eerlijke koffie, steun je de lokale, Ugandese koffieboeren. 
In Kibinge, een subcounty in Uganda, is 80 % van de bevolking actief in kleine bedrijfjes die handelen in koffie, bananen, maïs, …
Hier zet de coöperatie Kibinge Coffee Farmers Co-operative society (KCFCS) zich in voor (financiële) duurzaamheid en eerlijke handel. Zij helpen de koffieboeren op weg met projecten ter bescherming van de ecosystemen en de biodiversiteit. Ze zetten in op kwaliteitsverbetering in de hele koffieketen. Voor de manier waarop ze werken met de boeren en de gemeenschappen kregen ze de Fair Trade Award.
Van de verkoop van Via Entebbe koffie wordt 6% rechtstreeks geïnvesteerd in KCFCS. 
Daarenboven leggen we, dankzij Lobke & Pieter (Hosts van het ViaVia Entebbe hotel, Joker), een directe link met de koffiefarm. Op die manier weten we waar en in welke omstandigheden de koffiebonen geteeld worden. 
Kies voor Via Entebbe koffie als je wil kiezen voor smaak én mee wil bouwen aan een wereld waarin eerlijkheid en duurzaamheid belangrijke economische waarden zijn. 
Zowel in Uganda als hier in België streven wij alvast doortastend deze waarden na. Via ons kantoor in Mechelen kan u steeds inzage krijgen in de manier waarop we onze missie vooropstellen. (klik hier)