algemene voorwaarden

Garantie, herstelling & retourneren.
Contacteer ons en we bespreken met u hoe u zo snel mogelijk opnieuw van uw toestel kan genieten. Geen ingewikkelde procedures en geen callcenter: uw vakman staat voor u klaar!
- Mijn toestel is defect en het valt onder garantie?
We bieden u altijd de wettelijke garantie van 2 jaar op uw toestel. Mijn toestel is defect en valt niet meer onder garantie. Geen probleem! Ook hiervoor kan u terecht bij ons. We bespreken graag welke herstellingen er nodig zijn.
- Ik moet mijn toestel voor een langere tijd missen?
In bepaalde gevallen dient u wat langer te wachten op uw machine; in de mate van het mogelijke voorzien we dan een gratis vervangtoestel.
Mijn toestel kan toch niet meer hersteld worden.
- Kan uw toestel door omstandigheden toch niet hersteld worden?
Bekijk dan samen met ons wat het beste alternatief is.
- Mijn toestel is defect bij levering?
Het komt niet vaak voor, maar contacteer meteen je vakman als je toestel defect is bij levering. Accessoires worden over het algemeen onmiddellijk omgeruild, voor toestellen passen we de juiste procedure toe.
- Ik wil zeker zijn van een gratis herstelling, ook na 2 jaar?
Om zeker te zijn dat uw toestel ook gratis hersteld wordt na de wettelijke garantieperiode van 2 jaar, kan je kiezen voor een Vip-behandeling. Prijs: op aanvraag.
- Hoe retourneer ik een bestelling?
Je had liever een ander kleurtje, je besluit een ander toestel te kopen, je had iets anders in gedachten? Wat de reden ook is, je kan je toestel uiteraard retourneren. Ontdek de voorwaarden voor retours op deze pagina. Binnen 14 dagen nadat je online aankoop is geleverd, kan je het toestel terugsturen. Stuur je toestel ongebruikt, niet geïnstalleerd, onbeschadigd en volledig terug in de oorspronkelijke, onbeschadigde, originele verpakking, samen met alle toebehoren, de gebruiksaanwijzing en (een kopie van) de factuur of leveringsbon terug of breng het zelf binnen. Het retouren van het toestel binnen deze termijn kan je: a) op jouw eigen kosten en onder jouw verantwoordelijkheid terugsturen; b) binnenbrengen bij ons als het om een klein toestel gaat; c) mits betaling van €40 transportkosten, laten ophalen door ons, als het om grote toestellen gaat
Andere voorwaarden: ​
- Alle klachten dienen, om geldig te zijn, hetzij per aangetekend schrijven of per e-mail met ontvangstbevestiging, binnen de 8 dagen na ontvangst van de factuur te worden gedaan.
- Alle geschillen vallen onder de bevoegdheid van de rechtbank waar Lemanray is gevestigd.
- De factuur dient betaald te worden binnen het vermelde termijn op de factuur. Betalingen na het termijn brengen van rechtswege en zonder ingebrekestelling interesten op gelijk aan 10% . De eerste herinnering wordt opgezonden zonder interest, deze dient als herhaling van betaling. Vanaf herinnering 2 wordt €12,5 administratieve kost op het factuurbedrag aangerekend, op de 3e herinnering komt bovenop de 2e herinnering terug €12,5 bij. Nadien wordt er een aangetekend schrijven gericht met €25 administratieve kosten, bovenop de herinneringskosten. Wordt hieraan geen gehoor gegeven zal uw dossier worden overgemaakt aan de bevoegde diensten. Alle gemaakte kosten vallen ten uwe dienste. Lemanray kan niet aangesteld worden voor de door u opgemaakte kostsen. Alle onkosten van Lemanray als van de klant worden ten laste gelegd van de klant en niet Lemanray.  
- Bij levering onder €200 (excl. BTW), wordt een administratieve kost aangerekend, onder voorbehoud van overeenkomst tussen Lemanray en klant.
- Wij plaatsen het toestel op de door u voorziene plaats, op het gelijksvloers. Bij verdiepingen voorziet de klant voor het nodige materiaal om het toestel op de gewenste verdieping te krijgen. Bij de plaatsing wordt gevraagd om de nodige mankracht te voorzien. Bij de plaatsing wordt ook de nodige uitleg gegeven over de handeling en werking van het toestel. Indien er materiaal wordt gebruikt om het toestel aan te sluiten, zal deze worden aangerekend. Wij vragen na akkoord op de bestelling 40% van het totale bedrag en 60% een week voor plaatsingsdatum.